Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΑΛΗΘΕΙΕΣ για την “δημοκρατία” της Μεταπολίτευσης. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Η Μόνη αντιπολίτευση στην Μεταπολίτευση




Ήμουν και παραμένω ο ΜΟΝΟΣ αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, ο οποίος δεν παρέστην ΠΟΤΕ συνειδητά στην περίφημη γιορτή της “δημοκρατίας”: Γιατί; Διάβασα και μάλιστα σε στήλη αθλητική με υπογραφή Ανδρέας Μαζαράκης (εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ΟΜΑΔΑ) τα παρακάτω:


“Σε μία χώρα που πανηγύρισε την επαναφορά της δημοκρατίας, αλλά κήδεψε τα εθνικά, τα οικονομικά και τα κοινωνικά της όνειρα, σε μία τέτοια χώρα χάνονται και τα μέτρα και τα σταθμά.


Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, και να μιλάω με τη γλώσσα των αριθμών, που ίστανται αψευδείς μάρτυρες της εξελίξεως των μεγεθών, παραθέτω τρία μόνον στοιχεία. Το 1974, το ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών έγραφε το μαγικό νούμερο 17. Μιλάμε για 17 δις. δραχμές, που σημαίνει στα 100 δις. εισαγωγές, είχαμε 83 δις. εξαγωγές. Σήμερα, στα 100 δις. εισαγωγές έχουμε 16 δις. εξαγωγές. Το μαγικό 17 ξεχείλωσε κι έγινε 84, και ξεχειλώνει ακόμα. Ο εξωτερικός μας δανεισμός 7,5 δισ. δολάρια το 1974. Ο εσωτερικός δανεισμός 0 (μηδέν). Σαράντα πέντε χρόνια μετά, εξωτερικός και εσωτερικός δανεισμός, για την ώρα 640 δις. ευρώ. Και η οικονομία υπό πλήρη επιτήρηση, με υποθηκευμένη ακόμα και την Ακρόπολη για 80 χρόνια.


Τέλος, στην οικονομία του τότε, ο δημόσιος τομέας απασχολούσε 255.000 άτομα. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, απασχολούσε 1.400.000. Για όλη αυτήν τη συμφορά ουδείς ανέλαβε ευθύνη και άπαντες οι διαχειριστές εξουσίας στρογγυλοκάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και στις πολυθρόνες των κυβερνητών για δεκαετίες ολόκληρες.”.


Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο… Ίσως να καταλαβαίνετε ΓΙΑΤΙ είμαι στην φυλακή.

 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2022

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...