Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Είναι αξιόπιστος σύμμαχος οι ΗΠΑ; Ρωτήστε τους Πολωνούς, τους Νοτιοβιετναμέζους και τους Αφγανούς




Δίνουν τα πάντα στις ΗΠΑ (βάση στην Αλεξανδρούπολη κλπ.), οδηγώντας την χώρα μας σε πιθανές περιπέτειες στο μέλλον και αυτό με ένα ΑΜΦΙΒΟΛΟ αντάλλαγμα, για το οποίο μάλιστα δεν έχουν καν δεσμευτεί και αναφέρομαι βεβαίως στην ασφάλεια της χώρας μας από την τουρκική επιθετικότητα. Βουλγαρία και Ρουμανία αρνήθηκαν την παραχώρηση βάσεων για να μη μπουν στο στόχαστρο της Ρωσίας και ενώ στο κυβερνητικό “ΒΗΜΑ” διαβάζουμε ότι στην πρόσφατη επαφή Αθηνών και Μόσχας δεν εκφράστηκε δυσαρέσκεια  από πλευράς Ρωσίας για την βάση στην Αλεξανδρούπολη στον διεθνή τύπο, αλλά και σε άρθρο της ΕΓΚΥΡΗΣ δημοσιογράφου ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ δημοσιευόταν η είδηση ότι για την Μόσχα αποτελεί “ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ” η βάση αυτή.


Επίσης στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” (19/12/2021) ο κ. Κ. Ιορδανίδης έγραψε ότι ο Πούτιν με την εισβολή στην Γεωργία το 2008 και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσει η “έξοδος” της Ρωσίας προς την Μεσόγειο. Και κατέληγε στο άρθρο του ως εξής: 

“Σε αυτό το σημείο είναι ίσως απαραίτητη η αναφορά και στην Ελλάδα, καθώς η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι η σημαντικότερη είσοδος αμερικανικών δυνάμεων νοτίως της Ρωσίας. Και έτσι για πρώτη φορά - είναι η αλήθεια - η χώρα μας καθίσταται προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στην περιοχή, επιδιώκοντας πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας. Ταυτόχρονα όμως μπαίνουμε στο “μεγάλο παιχνίδι” που οργανώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν. Και ό,τι τελικώς θέλει προκύψει”.

Τι σημαίνει “μεγάλο παιχνίδι” στο οποίο μπαίνει η χώρα; 

Τι σημαίνει αυτό το “και ό,τι θέλει προκύψει”;…


ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης και Τσίπρας βάζουν την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα σε μία μεγάλη περιπέτεια και αυτό για να έχουν εξασφαλισμένη την εύνοια του ξένου αυθέντη στα μικροπολιτικά τους σχέδια. Πόσο “αξιόπιστοι” σύμμαχοι είναι, όμως, οι Αμερικανοί και ο Αγγλοσαξωνικός άξονας συνολικά; Ας ρωτήσουν τους Πολωνούς, για τους οποίους δήθεν έκαναν έναν παγκόσμιο πόλεμο και τους παρέδωσαν στην συνέχεια σκλάβους στον Στάλιν. Ας ρωτήσουν τους Νοτιοβιετναμέζους, που κρεμόντουσαν στα ελικόπτερα και τις χιλιάδες των Αφγανών, που περίμεναν μία θέση στα αεροπλάνα.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2022

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...