Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

“Τις ωφελείται”; 670 νέοι δισεκατομμυριούχοι τα… παιδιά του covid-19




Δύο ολόκληρα χρόνια δυστυχίας μέσα στα οποία αναδείχθηκε πόσο σκληρός και απάνθρωπος (σε βαθμό ίσως αυτοκαταστροφικό) είναι ο καπιταλισμός. Αντί οι πλούσιοι να βοηθήσουν τους φτωχούς στους δύσκολους καιρούς, εκμεταλλεύθηκαν με αποδείξεις τις περιστάσεις για να γίνουν ακόμη πλουσιότεροι. Διαβάζουμε σχετικά στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”:


“ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΤΙΚΙΔΗ 

Έκρηξη… δισεκατομμυριούχων έφερε η πανδημία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της βάσης δεδομένων της Wealth-X, οι κροίσοι του πλανήτη αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 670 άτομα (+13,4%) σπάζοντας για πρώτη φορά στην Ιστορία το φράγμα των 3.000 ατόμων.

Συγκεκριμένα οι ζάπλουτοι αυτού του κόσμου ανήλθαν σε 3.204 άτομα, με την συνολική καθαρή (χωρίς δάνεια και άλλα βάρη) περιουσία τους να κυμαίνεται στα 10 τρισ. δολλάρια.

Οι 670 “νέοι” δισεκατομμυριούχοι είναι νεότεροι σε ηλικία και λιγότερο πλούσιοι (προς το παρόν), ενώ προέρχονται κυρίως από τους τομείς της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης. Το τοπ 15 των δισεκατομμυριούχων άλλωστε δημιούργησε την περιουσία του δραστηριοποιούμενο κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος επωφελήθηκε σημαντικά από την έλευση της πανδημίας.”


Μετά ταύτα, λοιπόν, δεν έχουν κάθε λόγο να συντηρούν το κλίμα αυτό, την προπαγάνδα του θανάτου, οι πλουτοκράτες, που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των λαών; 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2022

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...