Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Στην Βουλγαρία ο Μητσοτάκης για να υπερασπιστεί την συμφωνία των Πρεσπών!




Την Νέα Δημοκρατία ψήφισαν οι εθνικόφρονες της πεντάρας για να καταργήσει δήθεν την συμφωνία των Πρεσπών. Τριάντα μήνες έχουν περάσει και αποδεικνύεται ότι όχι μόνον δεν είχαν την πρόθεση να την καταργήσουν, αλλά την υπερασπίζονται με θέρμη. 


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες που ο Ζάεφ, ο φίλος τους, δήλωσε ότι είναι “μακεδόνας” και λυπάται αν τον αποκαλούν διαφορετικά και καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τους επαγγελματίες εθνικόφρονες. Ως γνωστόν η Βουλγαρία έχει ασκήσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν αναγνωρίζει “μακεδονική” ιθαγένεια και γλώσσα, που συμφώνησε στις Πρέσπες ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχεται σήμερα χωρίς αντίδραση η Νέα Δημοκρατία. Στις τελευταίες εκλογές άλλαξε η κυβέρνηση στην Βουλγαρία και πρώτο κόμμα βγήκε ένας πολιτικός σχηματισμός γιάπηδων του Χάρβαρντ, που δεν μπορεί όμως από μόνος του να σχηματίσει κυβέρνηση. Επί πλέον, τα υπόλοιπα κόμματα του συνασπισμού επιμένουν στο βέτο κατά των Σκοπίων υπέρ του οποίου είναι και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας. 


Μέσα σε αυτό το κλίμα πήγε, χθες Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Σόφια για να προσπαθήσει να πείσει την Βουλγαρία να άρει το βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία ακόμη απόδειξη για το βρώμικο παιχνίδι και την απάτη που έστησε  η Νέα Δημοκρατία με την συμφωνία των Πρεσπών. Αλήθεια τι έγιναν όλοι αυτοί οι “μακεδονομάχοι” κομματάρχες της ΝΔ  με τα νάιλον σημαιάκια και τις περικεφαλαίες; 


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δικαιώνεται και θυμίζω ότι σε όλες μου τις προεκλογικές ομιλίες το 2019 είχα τονίσει ότι σαν κυβέρνηση η ΝΔ θα ξεπουλήσει την Μακεδονία και θα αποδεχθεί την συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι δεν μας πίστεψαν, ήλθε η ώρα να καταλάβουν το λάθος τους.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...