Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άρης Σερβετάλης, οι “Ρινόκεροι” και ένα άρθρο στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” του Οδυσσέα Ιωάννου




Ο τίτλος του άρθρου του κ. Ιωάννου τα λέει όλα και είναι: “Ποιος είναι τελικά ο ρινόκερος;”… Αφού χρησιμοποιεί τα γνωστά και τετριμμένα επιχειρήματα της εποχής αναφέρεται (από το πουθενά κυριολεκτικά) και στην Χρυσή Αυγή γράφοντας: 

“Τι λέει ακριβώς ο Ιονέσκο στον “Ρινόκερο” μοιάζει να είναι εντελώς δευτερεύον, σημασία έχει ποιος το λέει, ποιος το ερμηνεύει, με τι εργαλεία και με ποιον σκοπό. Κάτι παρόμοιο ζήσαμε και με τους Χρυσαυγίτες που παπαγάλιζαν κάτι σκόρπιες φράσεις των αρχαίων φιλοσόφων και σε  κάποιον όχι ιδιαίτερα μυημένο ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας, αναγορεύονταν σε πρωτοπόρους της μισαλλοδοξίας και του φασισμού”.


Δεν γνωρίζω τι εννοεί ο αρθρογράφος του “Βήματος” “μισαλλοδοξία” και “φασισμό” ώστε να αντιληφθώ το πνεύμα του εν λόγω κειμένου. Αυτό το οποίο ΣΙΓΟΥΡΑ γνωρίζω είναι ότι λιγότερο ο Αριστοτέλης και περισσότερο ο Πλάτων (Πολιτεία, Νόμοι) δεν ήσαν και τόσο ένθερμοι “φίλοι” της δημοκρατίας και δεν αναφέρομαι μόνο στην σύγχρονη αγγλοσαξωνικού τύπου πλουτο-ψευτοδημοκρατία, αλλά και στην αρχαία δημοκρατία των Αθηνών. Τα λέει ΟΛΑ, όμως μόνος του παρακάτω στο κείμενό του ο κ. Ιωάννου γράφοντας τα εξής:

 “Είναι ζήτημα ερμηνείας. Κάτι που συμβαίνει συχνά και με την πολιτική ή την ιδεολογία. Στριμώχνεις την πραγματικότητα μέσα στις δικές σου ήδη διαμορφωμένες επιλογές και ακλόνητες πεποιθήσεις σου και αναγκάζεις την πραγματικότητα να συμφωνήσει μαζί σου. Σίγουρα πολύ πιο εύκολο από το να ξεβολευτείς εσύ”.


Αυτό ακριβώς κάνει και ο αρθρογράφος του “ΒΗΜΑΤΟΣ”. “Στριμώχνει την πραγματικότητα στις δικές του ακλόνητες πεποιθήσεις” σύμφωνα με τις οποίες ο μέγας αντιδημοκράτης Πλάτων είναι και αυτός δημοκράτης.


Όσο για το τι λέγανε οι Χρυσαυγίτες απ’ ό,τι φαίνεται τους απασχολεί ακόμη… Γιατί; 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...