Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ’44

 


Μέσα στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973 δεν σκοτώθηκε κανείς, ούτε φοιτητής, ούτε πολίτης. Υπήρχαν, όμως, ΝΕΚΡΟΙ στο Πολυτεχνείο τον Δεκέμβριο του 1944, στις αιματοβαμμένες ημέρες του Κόκκινου Δεκέμβρη.


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα χρόνια της κατοχής ήταν στα χέρια των Εθνικιστών, του Εθνικού Συνδέσμου των Φοιτητών, της ΕΣΑΣ. Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη της Ρ.Α.Ν. (Ρωμυλία - Αυλών - Νήσοι), της “Χ”, του ΕΔΕΣ Αθηνών κ.α. Μαζί με αυτούς και 300 Ευέλπιδες, που μετά το 1941 τους δόθηκε το δικαίωμα να γραφτούν στο Πολυτεχνείο. Μειοψηφία και στο περιθώριο οι κομμουνιστές στο Μετσόβιο.


Αρχές Δεκεμβρίου ο ΕΛΑΣ επιτίθεται εναντίον του κάστρου των Εθνικιστών φοιτητών του Μετσόβιου και ξεσπούν σκληρές μάχες. Μετά την μάχη οι “απελευθερωτές” κομμουνιστές, που τιμά και σέβεται τους αγώνες της η ΝΔ, εκτελούν τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Ι. Θεοφανόπουλο και τους Καθηγητές Κορώνη και Σαρρόπουλο και 12 φοιτητές. Αυτοί ήταν οι μόνοι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ του Πολυτεχνείου.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Γιατί δεν λένε λέξη για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάποιοι απέκτησαν ψηφοφόρους χωρίς να έχουν συμμετάσχει ποτέ σε εκλογές και εξαφανίστηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία από το 2009 μέχρι σήμερα έλαβ...