Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Istanbul η Κωνσταντινούπολις σε ομιλία του στις ΗΠΑ.Για 1.700 χρόνια από την ίδρυση της από τον Μέγα Κωνσταντίνο μέχρι τον Κεμάλ το Αρχαίο Βυζάντιο, αποικία των Μεγάρων, αποκαλείτο Κωνσταντινούπολις. Οι Τούρκοι σαν πρώτο δείγμα των προθέσεών τους να αφελληνίσουν την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μας κατήργησαν την ονομασία Κωνσταντινούπολη.


Στην διάρκεια της προσφάτου επισκέψεώς του στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας Αγγλικά αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη… Istanbul! Η ενέργειά του αυτή δεν δικαιολογείται με τίποτε!


Είναι ΥΒΡΙΣ αυτός, ο οποίος κάθεται στην θέση τόσων ΕΛΛΗΝΩΝ Πατριαρχών, που πλήρωσαν με το αίμα τους την πίστη τους στο Έθνος, να αποκαλεί την Πόλη-Όνειρο των Ελλήνων… Istanbul! Το σχετικό απόσπασμα μετέδωσε η ελληνική τηλεόραση στα δελτία ειδήσεων και δυστυχώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε λέξη για το μεγάλο ατόπημα του Πατριάρχη. Η Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 20ου αιώνος είχε πληθυσμό σχεδόν 1 εκατομμύριο από τον οποίον οι 300 χιλιάδες ήταν Έλληνες. Σήμερα έναν αιώνα μετά η Κωνσταντινούπολις έχει πληθυσμό 16 εκατομμυρίων και ΜΟΝΟ 3 χιλιάδες Έλληνες!

Τα συμπεράσματα δικά σας…


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...