Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ο Αλέξης Παπαχελάς, ένα βιβλίο και ο… “προφητικός ρεαλισμός” του Χένρι Κίσινγκερ




Όλα ξεκίνησαν εκείνον τον Ιούλιο του 1974, αυτό το οποίο διεδραματίσθηκε επί 47 ολόκληρα χρόνια εκεί έχει την αφετηρία του, στην περίφημη μεταπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό κόμμα, του οποίου βουλευτές οδηγήθηκαν στην φυλακή, είναι η Χρυσή Αυγή, όντας και το μοναδικό κόμμα, το οποίο αντιτάχθηκε με μέσα πολιτικά στο καθεστώς του Ιουλίου του 1974. Έχω την τιμή να είμαι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος με εκλεγμένους βουλευτές, ο οποίος δεν παρέστη ΠΟΤΕ στην γνωστή εορτή της “δημοκρατίας” (Ναι, με εισαγωγικά!) της 24ης Ιουλίου. Ο ιδρυτής της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα” ως γνωστόν έχει συγγράψει και ολόκληρο βιβλίο για τους μετά την χούντα “αντιστασιακούς”. Πλην αυτών υπήρξαν και οι μετά την χούντα “χουντικοί”, έντιμοι άνθρωποι πατριώτες, οι οποίοι από νωρίς είδαν την μεγάλη απάτη και με περισσή τόλμη είπαν την Αλήθεια για το τι συνέβη εκείνον τον Ιούλιο του 1974.


ΑΠΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ… “ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ”!


Στα 1945 στην Ρώμη γίνεται μία μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, η πρώτη συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Στο βήμα ομιλητής ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταφασιστικής Ιταλίας, δημοκράτης πράγματι, ο οποίος είχε διωχθεί από το καθεστώς Μουσολίνι. Βλέποντας το απέραντο πλήθος, που παραληρούσε για την δημοκρατία, απευθυνόμενος σε αυτό λέει:

“Ήξερα ότι επί φασισμού υπήρχαν στην Ιταλία 45 εκατομμύρια φασίστες. Σήμερα υπάρχουν 45 εκατομμύρια αντιφασίστες. Αυξήθηκε ο πληθυσμός της χώρας ή μήπως ζουν στην Ιταλία 45 εκατομμύρια παλιάτσοι;”.


Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ελλάδα του Ιουλίου του 1974. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων κοιμήθηκαν χουντικοί και ξύπνησαν… αντιστασιακοί! Δεν υπήρχαν αντιστασιακοί; Υπήρχαν, αλλά ήταν απελπιστικά λίγοι σε έναν λαό 10 εκατομμυρίων. Οι περισσότεροι είτε χειροκροτούσαν, είτε σιωπούσαν. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία βάναυσα διαστρεβλώνουν 47 ολόκληρα χρόνια με μία ατέλειωτη προπαγάνδα, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να απαντήσει στο απλό ερώτημα γιατί, αφού όλοι οι Έλληνες (έτσι λένε και γράφουν) ήταν εναντίον της 21ης Απριλίου αυτή έπεσε τελικά όχι από την αντίδραση του λαού, αλλά από όσα έγιναν τον Νοέμβριο του 1973 σε πρώτο χρόνο και εν τέλει με το πραξικόπημα στρατηγών και ναυάρχων το 1974; Με τα γεγονότα αυτά ασχολείται το νέο βιβλίο του κ. Παπαχελά “ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1967-1974”.


Ο “ΠΡΟΦΗΤΗΣ” ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ





Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εργασία του κ. Παπαχελά είναι μία φιλότιμη προσπάθεια και γνώμη μου είναι και έντιμη, αφού σε αυτήν παρέχονται στοιχεία και πληροφορίες βάσει των οποίων, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει έστω και αχνά την άλλη όψη της αλήθειας, η οποία δεν είναι ποτέ άσπρη ή μαύρη, αλλά πάντοτε γκρίζα, την όψη η οποία ευθέως αμφισβητεί το κυρίαρχο αφήγημα της Μεταπολιτεύσεως. Μέσα σε αυτήν, λοιπόν, την “άλλη όψη” περιέχονται και παρουσιάζονται δεδομένα, τα οποία έχουν πλήρως αποσιωπηθεί από την ποδηγετούμενη από την Αριστερά προπαγάνδα για τα έργα και τις ημέρες του Στρατιωτικού καθεστώτος. Επιγραμματικά αναφέρω: α) Το μέχρι… παρεξηγήσεως ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τον δικό τους άνθρωπο, όπως λένε, Ανδρέα Παπανδρέου. β) Το γεγονός ότι η 21η Απριλίου μερίμνησε για τον εξοπλισμό της χώρας με τα πλέον προηγμένα οπλικά συστήματα της εποχής εκείνης όπως τα πολεμικά αεροσκάφη Φάντομ, τα Γερμανικά υποβρύχια, τα τεθωρακισμένα ΑΜΧ-30, τις πυραυλακάτους κ.α. γ) Ότι επί 21ης Απριλίου έλαβε χώρα η πρώτη (και τελευταία!) προσπάθεια εκμεταλλεύσεως των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας και εξήχθη το πρώτο βαρέλι Ελληνικού πετρελαίου. Επίσης σύμφωνα με επίσημα πληροφοριακά δελτία της CIA και του State Department η Ελλάδα της 21ης Απριλίου είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας μας στα 12 μίλια και αυτό στα 1973 και 1974 κάτι που δεν τόλμησε και δεν τολμά η “δημοκρατία” 47 ολόκληρα χρόνια. δ) Παρέχεται επίσης με στοιχεία η πληροφόρηση ότι δεν ήταν καθόλου δεδομένη η υποταγή της Αθήνας στην πολιτική των ΗΠΑ και αυτό περισσότερο από ποτέ φάνηκε στον Άραβο-Ισραηλινό πόλεμο του 1973 όταν αρνήθηκαν να παρέξουν επιπλέον πέραν των συμβατικών υποχρεώσεων διευκολύνσεις στις ΗΠΑ προς ενίσχυση του Ισραήλ. Και αυτό ήταν που πλήρωσε σκληρά ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.


ΟΛΑ αυτά προκύπτουν από το βιβλίο του κ. Παπαχελά και όμως όλα αυτά δεν είναι το πλέον σημαντικό. Όσα γράφει στις περισσότερες από 600 σελίδες του έργου του ΕΥΘΕΩΣ αμφισβητούνται ή μάλλον τίθενται εν αμφιβολία από ένα μικρό απόσπασμα της σελίδας 26.

Σε αυτήν την σελίδα αναφέρεται ο κ. Παπαχελάς σε μία σύσκεψη στο State Department “λίγες ημέρες πριν την τουρκική εισβολή”, στην οποία σύσκεψη ο ίδιος ο Κίσινγκερ, απαντώντας σε πρόταση για ανατροπή του Ιωαννίδη, λέει τα παρακάτω λόγια, τα οποία θέτει μάλιστα ο συγγραφεύς ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ, που σημαίνει ότι είναι τα αυτούσια ακριβώς λόγια του Κίσινγκερ. Διαβάζουμε, λοιπόν, τι είπε ο Κίσινγκερ “λίγες ημέρες πριν την τουρκική εισβολή”:

“Θα έλθει ο Καραμανλής, θα υπάρξει ένα βίαιο αριστερό κίνημα στην Ελλάδα, θα νομιμοποιήσει την Αριστερά και σε δέκα χρόνια θα έλθει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην εξουσία. Αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε και αυτόν…”. 


Πως χαρακτηρίζει ο συγγραφεύς του βιβλίου αυτά τα ανατριχιαστικά λόγια του Κίσινγκερ; Γράφει ότι τα λέει με… “προφητικό ρεαλισμό”! Ώστε ΠΡΟΦΗΤΗΣ ήταν ο Κίσινγκερ, που ήξερε πριν ακόμη την τουρκική εισβολή ότι θα έλθει ο Καραμανλής, θα νομιμοποιηθεί το ΚΚΕ, ότι θα έχουμε μία “βίαια αριστερά” (βλέπε κόκκινη τρομοκρατία) και ότι μετά από λίγα χρόνια θα κυβερνήσει την χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου; Προφήτης ήταν ή ο αρχιτέκτονας της Ξενοκρατίας, που υπάρχει στην Πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια; 

Ενάντια σε αυτήν την Ξενοκρατία και τις “προφητείες” του κάθε Κίσινγκερ πολέμησε και πολεμά η Χρυσή Αυγή με ακριβό ως γνωστόν τίμημα.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...