Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Η “φιλελεύθερη δημοκρατία”, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Φουκουγιάμα




Σε άρθρο του (ΤΑ ΝΕΑ, “Ο Φουκουγιάμα και το μέλλον της δημοκρατίας) ο κ. Ανδριανόπουλος εκφράζει την άποψη ότι το γνωστό βιβλίο του Φουκουγιάμα του 1992 (“Το τέλος της Ιστορίας”) ήταν και το σημάδι ότι η λεγόμενη “φιλελεύθερη δημοκρατία” ήταν προορισμένη παγκόσμια να επικρατήσει. Σήμερα όμως, τριάντα χρόνια μετά αμφιβάλλει (και σωστά κάνει!) και διαπιστώνει ότι οι “δημοκρατίες” (δικά μου τα εισαγωγικά) κλονίζονται και ότι τα πράγματα δείχνουν πολύ διαφορετικά από τότε, όπου το “τότε” ήταν το πνεύμα της απόλυτης ευδαιμονίας για κάθε φιλελεύθερο, ο οποίος πίστεψε ότι με την πτώση των Σοβιέτ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την απόλυτη κυριαρχία του καπιταλισμού με την περίφημη παγκοσμιοποίηση.


Γράφει στην συνέχεια ο κ. Ανδριανόπουλος για τους κινδύνους, οι οποίοι απειλούν σήμερα “Το τέλος της Ιστορίας” του Φουκουγιάμα: 

“Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι παλιές αμφισβητήσεις κατά της φιλελεύθερης κοινωνίας, όπως είχε εξάλλου κατηγορηματικά διαπιστώσει ο Φουκουγιάμα, από τους ολοκληρωτισμούς του υπαρκτού σοσιαλισμού και του καθεστωτικού κομμουνισμού δεν υφίστανται πλέον. Το επιθετικό Ισλάμ όμως, πάνω στις πλάτες των αθρόων μεταναστευτικών κυμάτων, και οι προκλήσεις του λαϊκισμού - δεξιού κι αριστερού - απειλούν εκ νέου τις φιλελεύθερες αντιλήψεις των δυτικών δημοκρατιών. Οι νέες όμως τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη, το Facebook και τόσα άλλα προσφέρουν κατά τον Φουκουγιάμα διεξόδους ώστε η ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια να θριαμβεύσουν.”


Πράγματι η Αριστερά, ορθώς διαπιστώνει ότι δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τον κόσμο τον κάθε Φουκουγιάμα και όχι μόνο δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά έχει καταστεί φτηνός αβανταδόρος της παγκοσμιοποίησης. Όσο για τα κύματα των λαθρομεταναστών αποτελούν όπλο στα χέρια των “παγκοσμιοποιητών”, που θέλουν να καταστρέψουν κάθε Εθνική Ταυτότητα, Παράδοση και Πίστη.


ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κίνδυνος γι’ αυτούς οι Αληθινοί Εθνικιστές. Όσο για την άποψη του Φουκουγιάμα ότι το …Facebook(!) αποτελεί “διέξοδο για να θριαμβεύσει η προσωπικότητα και η αξιοπρέπεια” θα μπορούσε να είναι “Black Humor”, εάν δεν ήταν κυνική παραδοχή για το βρωμικό παιχνίδι που παίζεται στο διαδίκτυο γαι λογαριασμό του παγκόσμιου αυθέντη.

ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή είναι σε καθεστώς απαγορεύσεως από το Facebook εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...