Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

8ον Σύνταγμα, 4ης Μεραρχίας
Τιμήθηκε πριν λίγες ημέρες η μάχη των Γιαννιτσών, η οποία και έκρινε την τύχη της Θεσσαλονίκης μας, η οποία έγινε και πάλι Ελληνική μετά από σκλαβιά 500 ετών! 


Στην τιτάνια αυτή μάχη πρωταγωνιστής η 4η Μεραρχία των Πελοποννησίων και στην πρώτη γραμμή της το 8ο Σύνταγμα Πεζικού, το Σύνταγμα των Μανιατών. Και όταν λίγους μήνες μετά μπροστά στα Γιάννενα ο Στρατός μας συναντούσε εμπόδιο στιβαρό το Μπιζάνι ήταν η 4η Μεραρχία (η οποία αποκαλέσθηκε για την δράση της “Σιδηρά Μεραρχία”), η οποία εκπόρθησε το Μπιζάνι και ελευθέρωσε τα Γιάννενα. Στην πρώτη γραμμή της μάχης το 8ο Σύνταγμα Πεζικού, το Σύνταγμα των Μανιατών, το οποίο είχε μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς στο Μέτωπο της Ηπείρου από την Θεσσαλονίκη. 


Τραγική λεπτομέρεια τα μεταγωγικά του Στόλου μας, πηγαίνοντας για την Ήπειρο, πέρασαν από το ακρωτήριο Ταίναρο και οι άνδρες του 8ου Συντάγματος είδαν από μακριά τις αετοφωλιές της Τιμής, τα χωριά τους στην Μάνη. Πολλοί από αυτούς δεν τα ξαναείδαν ΠΟΤΕ, έπεσαν στο πεδίο της Τιμής, στο Μπιζάνι.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Δεν ξεχνούν την Χρυσή Αυγή Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης

      “Και εσύ γνωστέ ή άγνωστε εχθρέ μου εσύ που με τόσο μίσος με επικρίνεις και που μιλάς για λάθη τραγικά εσύ όπου ποτέ σου τίποτε δεν έκ...