Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Η “φλόγα του Τσεσμέ” στο Αιγαίο και το made in USA Ελλαδιστάν




Μία φρεγάτα Ρωσική, ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου του 1702, ευρίσκετο τις περασμένες ημέρες στον Πειραιά ήταν η φρεγάτα “Στάνταρτ” σε επίσημη κρατική αποστολή της Μόσχας στο Αιγαίο. Ήταν εδώ 250 ακριβώς χρόνια μετά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, τα Ορλωφικά και τις ίδιες ημέρες κατά τις οποίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπογραφή Δένδια (όχι τυχαίο…) προχωρεί σε μία συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία μετατρέπει την Ελλάδα ολόκληρη σε μία Αμερικανική βάση και της οποίας η διάρκεια θα είναι κατ’ αρχάς πενταετής και εν συνεχεία θα επεκταθεί… επ’ αόριστον! Και δεν ακούσαμε βεβαίως δήλωση ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ από τον τέως Κνίτη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταγγείλουν την συμφωνία εάν γίνουν κυβέρνηση.


Θα επανέλθω εις τα της Ρωσικής φρεγάτας κάνοντας στο σημείο αυτό μία παρένθεση. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ να ομιλείς και να γράφεις περί ανέμων και υδάτων και δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ να παίρνεις θέση για τα ΦΛΕΓΟΝΤΑ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ; Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και εκεί σταματάει και τελειώνει το άθλιο παζάρι των εκλογών και η άγρια άγρα ψήφων με ευχολόγια και μεγαλοστομίες; Όσοι διαθέτετε κρίση σκεφθείτε και απαντήστε, οι υπόλοιποι σιωπήστε και ψηφίστε ως συνήθως, επιλέγοντας κατά περίστασιν όποιον σας πει τα περισσότερα ψέματα. Και επειδή πολλοί δηλώνουν “πατριώτες” και “εθνικιστές”, εξευτελίζοντας κάθε έννοια των όρων ποιοί “εθνικιστές” και ποιοι “πατριώτες” όταν υποστηρίζουν μία εξωτερική πολιτική πλήρους υποτελείας σε μία ξένη δύναμη και μάλιστα με θράσος θριαμβολογούν ότι είναι η πολιτική αυτή, πολιτική προτεκτοράτου, μία εθνική πολιτική; 

Κλείνοντας την παρένθεση επισημαίνω και τονίζω (και πάλι!) ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα για την Ελλάδα και όποιος δεν το βλέπει ή βλάκας είναι ή πολύ απλά υπηρετεί και αυτός την πολιτική της εθνικής μειοδοσίας. Επίσης πρέπει να τονισθεί ότι η άλλη αμυντική συμφωνία με την Γαλλία έχει κενά και ο όρος “επικράτεια” είναι γενικός και αόριστος και οι Τούρκοι δεν ζητούν (ακόμη…) έδαφος, κυριαρχία σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα απαιτούν και όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις (ORUC REIS κλπ.). ΘΕΤΙΚΗ σε όλες τις περιπτώσεις η προμήθεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων με τις φρεγάτες BELHARRA και τα  RAFALE. Θετική, αλλά όχι πλήρης, αφού δεν προβλέπεται να διαθέτουν τα πλέον ισχυρά όπλα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να έχουν (πυραύλους Σκαλπ-Ναβάλ εμβελείας… 1.000χλμ!). ΟΧΙ ευχολόγια και θριάμβους, λοιπόν, ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα.


Επανέρχομαι στην Ρωσική φρεγάτα στο Αιγαίο, 250 χρόνια μετά τον Ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1770. Ως γνωστόν η Ελλάδα με την νέα αμυντική της συμφωνία με ΗΠΑ δίνει βάση μεταξύ άλλων στους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη και όπως οι ίδιοι οι Αμερικάνοι (και μαζί και οι Τούρκοι) έχουν δηλώσει σκοπό έχουν την “απελευθέρωση” της Κριμαίας. Στόχος τους, λοιπόν, και δεν το κρύβουν η Ρωσία. Και επειδή τους διευκολύνουμε να βάλουν στο στόχαστρό τους την Ρωσία είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ (και ο ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει με πονηρία μία συνένοχη σιωπή) σύρει την Ελλάδα στο άρμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ΗΠΑ. Και εάν κάποτε δίναμε τα πάντα στο ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουμε την από Βορρά κομμουνιστική απειλή, σήμερα για ποια απειλή κατά της πατρίδας μας δίνουμε τα πάντα στους συμμάχους; Όχι μόνον δεν υπάρχει απειλή από τον Βορρά κατά της Ελλάδος, αλλά γινόμαστε εμείς μέρος μίας απειλής εναντίον του Βορρά. Και αυτό όταν ακόμη και η πανίσχυρη Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.


200 χρόνια μετά το 1821 από την οποία γεννήθηκε ένα κράτος-προτεκτοράτο της Ναυτικής Δυνάμεως (Αγγλίας) γινόμαστε και πάλι προτεκτοράτο της διαδόχου Ναυτικής Δυνάμεως (ΗΠΑ). Και κατά τραγικήν ειρωνεία τις ίδιες ακριβώς ημέρες των υπογραφών της εθελοδουλείας ήλθε στην Ελλάδα μία Ρωσική φρεγάτα του 1702 για να μας θυμίσει ότι 250 χρόνια πριν όταν δεν υπήρχαν καν οι ΗΠΑ πολέμησαν για την ελευθερία των Ελλήνων οι Ρώσοι και καθόλου τυχαία η αποστολή της φρεγάτας έχει την ονομασία “η φλόγα του Τσεσμέ”, ονομασία που λέει πολλά για όσους ξέρουν Ιστορία. Θυμίζει πως ο Ρωσικός στόλος μαζί με τα πλοία των Ελλήνων επιτέθηκαν και πυρπόλησαν τον τουρκικό στόλο στο Τσεσμέ της Σμύρνης. Τότε που οι πρίγκιπες Ορλώφ μαζί με τους καπεταναίους πολεμούσαν τους Οθωμανούς. Ένας από τους Ορλώφ ήταν ο πρίγκιπας Θεόδωρος Ορλώφ με τον οποίον στενός φίλος ήταν ο κλέφτης του Μωριά Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, που προς τιμήν του βάφτισε τον γιο του Θεόδωρο. Ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που 30 χρόνια μετά, ξεκινώντας από την Μάνη θα άρχιζε τον επικό του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων, που ακόμη περιμένει την Δικαίωσή της.  


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...