Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Η Ακρόπολις, το ΚΚΕ και η ΝΔ, που “σέβεται τους αγώνες του”

 



Τους κομμουνιστές είχε καταγγείλει ο θρυλικός Γρίβας-Διγενής γιατί τον είχαν καρφώσει στους Άγγλους! Από τον ραδιοφωνικό σταθμό τους, που ήταν στην Μόσχα, την “Φωνή της Αλήθειας” είχαν αποκαλύψει ποιος είναι ο άγνωστος στους Άγγλους αρχηγός της ΕΟΚΑ, Διγενής. Αμέσως μετά τον επικήρυξαν. Επίσης στα Δεκεμβριανά είχαν αποφασίσει να ανατινάξουν την… Ακρόπολη! Σε έκδοση της ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) διαβάζουμε: 


“Η ηγεσία του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβριανού Κινήματος, δεν εδίστασε να δώσει διαταγάς δια του συντρόφου Μπαρτζώκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέως της ΚΟΑ, γνωστού υπό το ψευδώνυμο “Φάνης”, εις τα τμήματα του ΕΛΑΣ, δια την ανατίναξιν της Ακροπόλεως. Την διαταγήν έλαβε το υπό τον πρώην εκπαιδευτικόν Ιωάννην Λογοθέτην τμήμα, όστις ηρνήθη να την εκτελέση. Αργότερον, το στέλεχος τούτο του ΕΛΑΣ αναφέρθη εις το Πολιτικόν Γραφείον της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ζητών να εξετασθή, μήπως ο σύντροφος Μπαρτζώκας ήτο αντιδραστικός πράκτωρ και έδωσε την διαταγήν, έλαβε, όμως, την απάντησιν ότι η απόφασις ανατινάξεως της Ακροπόλεως είχε τύχει της εγκρίσεως ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ”.


Αυτούς “τιμά και σέβεται” η ΝΔ. Ας την χαίρονται οι “πατριώτες” της δεκάρας…

   

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...