Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η Χρυσή Αυγή, τα Μνημόνια και η Νέα Δημοκρατία

 





Μας είπαν και μας λένε ακόμη ότι τα Μνημόνια σώσανε την Ελλάδα. Οι αμείλικτοι αριθμοί, όμως, τους διαψεύδουν.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά τα πράγματα στην Οικονομία όχι μόνον δεν είναι καλύτερα, αλλά έγιναν πολύ χειρότερα.


Εισήλθαμε κατά πρώτον σε Μνημόνιο με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιστρέφει στην πολιτική με χρέος 126% του ΑΕΠ και σήμερα είμαστε στο 236%! Σε ποσό απόλυτο είχαμε το 2010 δημόσιο χρέος 298 δισ. ευρώ και σήμερα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της βουλής το χρέος είναι 388 δις. ευρώ. Εκτός από το δημόσιο χρέος υπάρχει και το ιδιωτικό, αυτά που χρωστάνε δηλαδή οι πολίτες. Το ιδιωτικό χρέος το 2010 ήταν 40δισ. και σήμερα το 2021 είναι… 242δισ.! Περισσότεροι μάλιστα από 4.200 πολίτες (η πλειοψηφία του ενεργού οικονομικά πληθυσμού της χώρας) έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. ΟΧΙ μόνον, λοιπόν, δεν έσωσαν τα Μνημόνια την Πατρίδα μας, αλλά την κατέστρεψαν. Και μετά ταύτα κατηγορεί η ΝΔ την Χρυσή Αυγή γιατί πολέμησε με συνέπεια τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις τους μεταξύ των οποίων και του Σαμαρά. Μας κατηγορούν για το 2015, που εμείς καταψηφίσαμε το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτοί το υπερψήφισαν. 


Είχαν λόγο σοβαρό, λοπόν, και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν την Χρυσή Αυγή εκτός βουλής και στη θέση της να είναι ένα κόμμα-παρωδία, που όχι μόνο σιωπά, αλλά και ο ιδρυτής του ψήφισε Μνημόνιο.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...