Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Η περίπτωση Ζεμούρ, η Μαρίν Λεπέν και ο Σαλβίνι




Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις προσεχείς εκλογές στην Γαλλία προηγείτο του Μακρόν η Μαρίν Λεπέν. Το κλίμα αυτό άλλαξε από την παρουσία αιφνιδιαστικά στην πολιτική ζωή ενός τηλεοπτικά προβεβλημένου δημοσιογράφου, του Γαλλοεβραίου Έρικ Ζεμούρ, ο οποίος άρχισε ήδη τις πολιτικές του περιοδείες σε ολόκληρη την Γαλλία και είναι πανταχού παρών σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα της χώρας. Σας θυμίζει αλήθεια αυτό τίποτε για το πως κτύπησαν την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα; Και ενώ ο Ζεμούρ είναι παντού η Μαρίν Λεπέν πήρε μόλις τρεις προσκλήσεις μέσα σε ένα μήνα για τηλεοπτική παρουσία. Την έχουν εξαφανίσει κυριολεκτικά και ήδη έχουν δημοσιευθεί δημοσκοπήσεις, στις οποίες ο Ζεμούρ προηγείται της Λεπέν. 


Η Μαρί Λεπέν, ως γνωστόν, ακολούθησε και ακολουθεί “μετριοπαθή” πολιτική και έφθασε στο σημείο να διαγράψει και τον πατέρα της ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και να αλλάξει ακόμη και την ονομασία του κόμματος. Τα ίδια και ο Σαλβίνι στην Ιταλία, που στηρίζει την κυβέρνηση Ντράγκι και πέφτει συνεχώς. Τελικά μήπως η “μετριοπάθεια” αντί να φέρνει μεγαλύτερα ποσοστά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα;


Στην Ιταλία υπάρχει ένα κόμμα, το οποίο μέχρι πριν δύο χρόνια είχε ποσοστά γύρω στο 5%. Είναι το κόμμα “Fratteli d’ Italia” (Αδέλφια της Ιταλίας), το οποίο θεωρείται “φασιστικό”. Το κόμμα αυτό επέλεξε και εξέλεξε ευρωβουλευτή τον εγγονό του Μπενίτο Μουσολίνι Γάιο Ιούλιο Μουσολίνι. Στις δημοτικές εκλογές στην Ρώμη, οι οποίες έγιναν πριν λίγες ημέρες, εξελέγη με το κόμμα αυτό δημοτική σύμβουλος και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς η εγγονή του Μουσολίνι, Ρακέλε Μουσολίνι. Επίσης ήταν το μόνο κόμμα που δεν καταδίκασε σαν “νεοναζιστική” την οργάνωση FORZA NUOVA. Που οδήγησε αυτή η “ακραία” πολιτικό το κόμμα “Αδελφοί της Ιταλίας”; Στην πρώτη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αυτά σαν απάντηση σε κάποιους που ήθελαν την Χρυσή Αυγή να κάνει δηλώσεις μετανοίας για να επιτύχει πολιτικά, την Χρυσή Αυγή, η οποία είχε φτάσει σε δημοσκοπήσεις το 18%! Απάντηση και σε αυτούς, που πιστεύουν ότι με “γραβάτες” και πολιτική “εθνικοφρονίστικη” θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν μάλιστα την Χρυσή Αυγή.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...