Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τα Δεκεμβριανά, ένας Επικήδειος και η “σιωπή των αμνών”




Μιλάνε για εθνική “ενότητα” και σε όσους έχει απομείνει έστω και ελάχιστη λογική και κρίση είδαν σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση πως εννοούν τα ορφανά του Στάλιν την έννοια “ενότητα” και “συμφιλίωση” με τα όσα είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ στον επικήδειό του μέσα στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Αθηνών. Από τα λόγια του αυτά και τα παρακάτω:

…ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ του ’44 πολέμησες στη Μάχη της Αθήνας με τον 1ο Λόχο του 1ου Τάγματος του Εφεδρικού ΕΛΑΣ. Και ήταν τόση η περηφάνια σου για τη συμμετοχή σου σ’ αυτή την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, που πολλά χρόνια αργότερα θα πεις πως, αν υπήρχε επιτύμβιο επίγραμμα που θα επιθυμούσες να χαραχτεί στον τάφο σου, θα ήταν “Πολέμησε τον Δεκέμβρη”…”


Παρόντες μέσα στον Ιερό Ναό όταν έλεγε τα λόγια αυτά όχι απλά διχαστικά, αλλά που έσταζαν αίμα κυριολεκτικά, το αίμα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών του κόκκινου Δεκέμβρη του ’44, παρόντες οι εκπρόσωποι (υποτίθεται…) της δεξιάς και του κέντρου (μη ξεχνάμε πρωθυπουργός ήταν τότε ο παππούς του Τζωρτζ Γεώργιος Παπανδρέου, ο “γέρος της δημοκρατίας”).


Παρόντες και απόλυτα σιωπηλοί και όχι μόνον την ώρα των επικηδείων αλλά και μετά. Ούτε μία απάντηση από τους “εθνικόφρονες” της Ν.Δ. και του Βελόπουλου στον Κοτσούμπα. 

“Ενότητα” με ύμνους στα Δεκεμβριανά; ΟΧΙ βέβαια! Ρεβανσισμός της αριστεράς, μέσα στα πλαίσια του οποίου σέρνεται σιωπηλή και άβουλη η ψευτοδεξιά Ν.Δ.

Οι μόνοι που θα μπορούσαν να εκφράσουν ΑΝΤΙΛΟΓΟ φρόντισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να είναι στην φυλακή.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...