Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Μία εικόνα της Παρακμής: Εισακτέοι στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων




Στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) εισάγονται κάθε έτος δύο κατηγορίες υποψηφίων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού. Η μία κατηγορία είναι αυτή των ΟΠΛΩΝ, των Αξιωματικών οι οποίοι είναι οι μάχιμοι του Στρατεύματος (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό, Διαβιβάσεις), αυτοί οι οποίοι μάχονται στην πρώτη γραμμή και αυτοί των ΣΩΜΑΤΩΝ, οι οποίοι έχουν αποστολή την διοικητική μέριμνα του Στρατεύματος.

Μου έχει κάνει εντύπωση ότι ΑΝΤΙΘΕΤΑ από ό,τι ίσχυε εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία και ίσως και περισσότερο οι πρώτοι σε ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ δεν επιλέγουν την κατάταξή τους στα ΟΠΛΑ, αλλά στα… ΣΩΜΑΤΑ! Και αυτό ενώ είναι δεδομένο και προβλέπεται στην ηγεσία του Στρατού να τοποθετούνται ΠΑΝΤΑ Αξιωματικοί των Όπλων και όχι των Σωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι οι “καλύτεροι” (στην βαθμολογία) δεν επιλέγουν την πρώτη γραμμή, ούτε έχουν την φιλοδοξία να ηγηθούν του Στρατεύματος. Εάν αυτό δεν αποτελεί ΠΑΡΑΚΜΗ της Στρατιωτικής Ιδέας, τότε τι είναι; Σημειώνεται ότι σε παλαιότερα χρόνια στα Σώματα πήγαιναν συνήθως αυτοί με την χαμηλότερη επίδοση στο τέλος του 4ου έτους και μάλιστα αυτό δεν ήταν επιλογή τους.


Έρχονται ή μάλλον ήλθαν και τα χειρότερα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του 2021 για τους εισακτέους της Ευελπίδων. Σύμφωνα με αυτά και πάλι οι “καλύτεροι” (σε βαθμολογία) επιλέγουν τα Σώματα και βάσει των κριτηρίων εισάγονται 71 υποψήφιοι αντί των 73 θέσεων, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί.


Ερχόμαστε τώρα στα ΟΠΛΑ, για τα οποία είχαν προκηρυχθεί 296 και συμπληρώθηκαν μόλις… 184! Οι κατά ΝΔ, λοιπόν, “αριστείς” δεν θέλουν την Πρώτη Γραμμή, ούτε τα αστέρια των Στρατηγών, θέλουν τα μετόπισθεν, την ησυχία τους και τις λιγότερες μεταθέσεις.

Η εικόνα αυτή είναι θλιβερή για ένα Έθνος σε κατάσταση πολιορκίας με την ενδοξότερη Στρατιωτική Ιστορία του κόσμου. Εκεί έχουν καταντήσει την Ελλάδα, αλλά τι να περιμένει κανείς όταν την χώρα εξουσιάζουν φυγόστρατοι και λουφαδόροι.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

Φυλακές Δομοκού 2021

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...