Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

“Πατριώτες”: Δεν ήταν… φασίστας ο Ιωάννης Μεταξάς
Τα θέλουν όλα δικά τους! Σύντριμμα έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το Σύνταγμα, δημοκράτη και… Συνταγματικό τον θέλουν οι φιλελεύθεροι “δεξιοί”. Και τι να κάνει ο Κολοκοτρώνης; Να τους διαψεύσει από τον άλλο κόσμο; 


Το Σύνταγμα κατήργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ήταν υπουργός του Τσάρου της Ρωσσίας, που βεβαίως δεν είχε Σύνταγμα, δημοκράτη τον θέλουν και αυτόν, αλλά όσο ζούσε ο “πατέρας” τους ο Μαυροκορδάτος ο καρμπονάρος τον έλεγε τύραννο. 


Διάβασα, λοιπόν, ένα άρθρο σε δεξιά εφημερίδα, στο οποίο φέρελπις (πολιτευάμενος ίσως;) δεξιός έγραφε ότι κακώς κατηγορούν τον Μεταξά σαν φασίστα. Φασίστας πράγματι δεν ήταν γιατί δεν ήταν Ιταλός, ήταν όμως αντικοινοβουλευτικός και Εθνικιστής, ήταν ένας από αυτούς που αριστεροί και δεξιοί(;) αποκαλούν φασίστες.


Δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες οι εγγραφές στο ημερολόγιό του στις οποίες με σφοδρότητα καταφέρεται εναντίον της δημοκρατίας. Με την κήρυξη δε του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου γράφει στο Ημερολόγιο του: 

“Πόλεμος! Οι Εβραίοι κηρύσσουν τον πόλεμο στην Γερμανία”.

Αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η “επικίνδυνη” ακροδεξιά και η “αθώα” αριστερά

Τις ίδιες ακριβώς ημέρες κατά τις οποίες η υποτίθεται δεξιά Νέα Δημοκρατία καταθέτει νόμο με τον οποίο θα αποκλείει από τις εκλογές ό,τι προ...