Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

“Πατριώτες”: Δεν ήταν… φασίστας ο Ιωάννης Μεταξάς




Τα θέλουν όλα δικά τους! Σύντριμμα έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το Σύνταγμα, δημοκράτη και… Συνταγματικό τον θέλουν οι φιλελεύθεροι “δεξιοί”. Και τι να κάνει ο Κολοκοτρώνης; Να τους διαψεύσει από τον άλλο κόσμο; 


Το Σύνταγμα κατήργησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, που ήταν υπουργός του Τσάρου της Ρωσσίας, που βεβαίως δεν είχε Σύνταγμα, δημοκράτη τον θέλουν και αυτόν, αλλά όσο ζούσε ο “πατέρας” τους ο Μαυροκορδάτος ο καρμπονάρος τον έλεγε τύραννο. 


Διάβασα, λοιπόν, ένα άρθρο σε δεξιά εφημερίδα, στο οποίο φέρελπις (πολιτευάμενος ίσως;) δεξιός έγραφε ότι κακώς κατηγορούν τον Μεταξά σαν φασίστα. Φασίστας πράγματι δεν ήταν γιατί δεν ήταν Ιταλός, ήταν όμως αντικοινοβουλευτικός και Εθνικιστής, ήταν ένας από αυτούς που αριστεροί και δεξιοί(;) αποκαλούν φασίστες.


Δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες οι εγγραφές στο ημερολόγιό του στις οποίες με σφοδρότητα καταφέρεται εναντίον της δημοκρατίας. Με την κήρυξη δε του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου γράφει στο Ημερολόγιο του: 

“Πόλεμος! Οι Εβραίοι κηρύσσουν τον πόλεμο στην Γερμανία”.

Αυτός ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...