Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Αμερικάνοι, δολάρια και Ταλιμπάν




“Λευτεριά, Λευτεριά, σχίζει, δαγκάνει

τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου,

χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου.

Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι, 

λογαριάζουν πόσα δολάρια κάνει 

σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου”

Κ.Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ 1927 - ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ 

“ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”


Η εικόνα με τα τελευταία αεροπλάνα των ΗΠΑ, που απογειωνόντουσαν από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ, είναι η ίδια η εικόνα μίας Δύσης, που παρακμάζει, όντας στρατιωτικό, οικονομικό και το χειρότερο πολιτιστικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ, της Νέας Βαβυλώνας, που κτίστηκε με μοναδικό της ιδανικό το χρήμα. Δεν ήταν τελικά αρκετά τα 2,3 τρισ. δολάρια(!!!) απέναντι σε 100 χιλιάδες το πολύ μαχητές, άοπλους σε σχέση με τους Αμερικανούς, αλλά με μία βαθειά πίστη πέρα από την ζωή και το χρήμα. 


Εκατό χρόνια πριν ο υπέροχος προφήτης ενός ηρωικού πεσιμισμού, ο Καρυωτάκης, απέδιδε βάζοντας λέξεις στην σειρά με μέτρο και αρμονία, την ταυτότητα του γίγαντα που ξυπνούσε, της μεγάλης χώρας, των ΗΠΑ, μία ταυτότητα ποτισμένη με το δηλητήριο της τοκογλυφίας, που είναι στοιχείο ουσιαστικό του κυρίαρχου της Ουάσιγκτον πουριτανισμού. Και η μεγαλύτερη ενοχή απέναντι στον κόσμο του Παποκαισαρισμού της Ρώμης είναι ότι με την άδικη και άστοχη εξουσία του έθρεψε το τέρας του Προτεσταντισμού (Βέμπερ, Καπιταλισμός και Πουριτανισμός), από το οποίο προέκυψε μία παγκόσμια δεύναμη ενάντια σε όλα τα Ιδανικά του Ελληνικού Πολιτισμού.


Πράγματι η λέξη, η ΙΔΕΑ “ελευθερία” για τους Αμερικανούς, τις “χρυσές πεταλούδες” του ποιητή, προσμετράται σε δολάρια και μόνον. Με την αναγγελία της κυριαρχίας των Ταλιμπάν φρενίτιδα κατέλαβε τους μεγάλους “ανθρωπιστές”, οι οποίοι σε ένα ακόμη ντελίριο υποκρισίας ξεχνούν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ κλπ. Αλλά αυτοί είναι “πελάτες” τους και δεν θίγεται ο “ανθρωπισμός” τους.


Γιατί νίκησαν οι Ταλιμπάν; Γιατί πάντοτε η πίστη νικά στο τέλος το χρήμα και η Δύση δεν θα έχει κανένα μέλλον στα χρόνια που έρχονται της παγκοσμιοποίησης χρόνια χωρίς πίστη. Αυτό δυστυχώς ισχύει και για την Ελλάδα μας, όπου ο λαός άβουλος σκύβει το κεφάλι και σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν στην χώρα των Ηρώων υπήρχαν “Ταλιμπάν” για την Ελλάδα και την Πίστη.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...