Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ουδεμία σχέση με Μάνη η πολυδιαφημισμένη σειρά “Γη της Ελιάς”
Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όντας Μανιάτης το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του “MEGA” με τον τίτλο “Η Γη της Ελιάς”, η οποία υποτίθεται ότι παρουσιάζει μία ιστορία της Μάνης. Εσωτερικοί χώροι, εξωτερικοί χώροι, ντοπιολαλιά, μοιρολόγια, όλα όσα παρουσιάστηκαν δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την Μάνη. 


Δείχνουν μόνο κάποια πλάνα εξωτερικά, τοποθετούν κατά διαστήματα την λέξη “κορώνι” και τίποτε πέραν αυτού. Υπάρχουν επίσης στοιχεία της μυθοπλασίας εντελώς αντίθετα προς τα ήθη και τα έθιμα της Μάνης, τα οποία προσβάλλουν τις παραδόσεις του υπερήφανου και αδούλωτου λαού της. Δολοφονίες γυναικών στην Μάνη δεν γινόντουσαν στο όνομα της “βεντέτας” (γδικιωμός λέγεται στη Μανιάτικη διάλεκτο), όπως παρουσιάζεται στην τηλεοπτική σειρά, ούτε βέβαια απαγωγές με κουκούλες. Μάλλον έχουν μπερδέψει όσοι έγραψαν αυτήν την σειρά με την Cosa Nostra και την ταινία “Νονός”. Επίσης δεν υπάρχουν “δαχτυλίδια”, που περνάνε από χέρι σε χέρι και άλλες πολλές γελοιότητες που θυμίζουν Μαφία. Ούτε ασφαλώς υπάρχουν στην Μάνη άμαξες με άλογα και… απεραντοι(!) καταπράσινοι κάμποι!


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...