Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: Μία ακόμη νίκη της “δημοκρατίας”


Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδινε την είδηση ότι η Καμπούλ η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν πρόκειται να καταληφθεί από τους Ταλιμπάν μετά από τριάντα έως ενενήντα ημέρες. Σε κείμενό μας πριν οκτώ ημέρες γράφαμε αυτά ακριβώς που συμβαίνουν. Αυτό δείχνει πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια της δύναμης αυτής που θέλει να παίξει τον ρόλο του κοσμοκράτορα. 


Πήγαν στο Αφγανιστάν πριν 20 ολόκληρα χρόνια για να φέρουν λέγανε την “δημοκρατία”. Το ίδιο είπανε οι “σύμμαχοι” και για την Πολωνία και την αφήσανε υπόδουλη στον Στάλιν για 50 ολόκληρα χρόνια! Καθόλου πρωτόγνωρα τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Τα ίδια έκαναν και στο Νότιο Βιετνάμ, τα ίδια έκαναν και στο Ιράκ. Δυστυχώς κάποιοι στην χώρα  μας δεν βλέπουν αυτό που οι αμερικάνοι δείχνουν με κάθε τρόπο, ότι δηλαδή δεν έχουν καμία ηθική αρχή και εγκαταλείπουν αυτούς που τους στηρίζουν όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Το βλέπουν αυτό αυτοί που στην χώρα μας (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ) στηρίζουν την προστασία της Ελλάδος από την τουρκική απειλή στους αμερικανούς; Αμφιβάλλουμε. Δεν τους διδάσκει τίποτε το Αφγανιστάν, αφού το μόνο που θέλουν είναι η καρέκλα της εξουσίας και στην χειρότερη περίπτωση μια θέση στα αεροπλάνα των αμερικανών.


“Η δημοκρατία νίκησε” στο Αφγανιστάν, όπως ακριβώς και στο Εφετείο όπου μας καταδίκασαν άδικα γιατί είχαμε το θάρρος να αντισταθούμε στην ξενοκρατία. 


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...