Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μας κοροϊδεύουν! Οι πυρκαγιές και οι βίλες στα καμένα


 


Χρήμα δεν υπάρχει και τα πράγματα θα πηγαίνουν οικονομικά στην Ελλάδα από το κακό στο χειρότερο. Όχι βέβαια γι’ αυτούς που τα έχουν… Οι πλουσιότεροι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Έτσι, λοιπόν, το πλέον πιθανό είναι να μη δούμε νέες βίλες στα καμένα δάση γιατί όσοι ήταν να τις κάνουν, τις έκαναν μετά τι προηγούμενες πυρκαγιές, που είναι περισσότερες από… 60.000(!) από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα (1974-2021). 

Αλήθεια, τα κεριά που άναψαν πανηγυρίζοντας για την Μεταπολίτευση, τα δάση που θα καιγόντουσαν συμβόλιζαν; 


Ολοφάνερα, όμως, μας κοροϊδεύουν χωρίς αντίλογο και έτσι ακούσαμε τον πρωθυπουργό να δηλώνει στην πρόσφατη συνέντευξή του:

“Είναι παντελώς ανυπόστατη η συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες ή τις επενδύσεις στο Τατόι. Γιατί το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι καμένες περιοχές κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες. Και το ίδιο Σύνταγμα με το άρθρο 24 επιτρέπει μέσα σε δάση για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος να γίνονται παρεμβάσεις. Δεν χρειαζόταν να καούν τα δάση. Η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι στην πολιτική επιλογή όλου του πλανήτη να αφεθούν πίσω τα ορυκτά καύσιμα”.


Το Σύνταγμα μας είπε ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε καμένα δάση κατοικίες. Σοβαρώς; Έχουμε και λέμε: Πάρνηθα, Άγιος Στέφανος, Θρακομακεδόνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία κλπ. Πεντέλη, όλα επάνω από το Μοναστήριο μέχρι την πίσω πλευρά του όρους, που κάψανε, Υμηττός, Καρέας, Ηλιούπολη, Άνω Γλυφάδα κλπ. Τι ήταν όλα αυτά; Δεν ήταν δάσος, που δεν αναδασώθηκε; 

Όσο για την φράση του “να αφεθούν πίσω τα ορυκτά καύσιμα” τι να πει κανείς; ΤΕΛΟΣ κάθε προοπτική για τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελληνική ΑΟΖ και η Πατρίδα μας για πάντα “Ψωροκώσταινα” υπόδουλη στους δανειστές. Αυτήν την Ελλάδα θέλουνε. Να μη τους αφήσουμε.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021    

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...