Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εκτός Πανεπιστημίου Princeton ο Όμηρος και η “ρατσιστική” Κλασική Παιδεία




Σε ένα βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 20ου αιώνος και του οποίου τον τίτλο δεν αναφέρω γιατί θα θεωρείτο αυτό “ρατσιστικό” σαφέστατα “προβλεπότανε” ότι στον καιρό της παγκόσμιας εξουσίας, που θα ερχότανε ίσως και μετά από 100 χρόνια η Κλασική Παιδεία θα απαγορευότανε. Το ζούμε αυτό στις ημέρες μας.

Όπως έγινε γνωστό το Πανεπιστήμιο Princeton, ένα όχι τυχαίο Πανεπιστήμιο, απεφάσισε ότι δεν είναι υποχρεωτική η πρόσβαση στα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά κείμενα για τις κλασικές σπουδές! Τι είδους αλήθεια “κλασικές σπουδές” μπορεί να υπάρξουν χωρίς Ελληνικά και Λατινικά; 


Η “πολιτική ορθότητα” διατάσσει: Έξω οι “ρατσιστές” Όμηρος, Πλάτων, Αριστοτέλης, Αισχύλος, Σενέκας, Τάκιτος, Μάρκος Αυρήλιος κλπ. Και για όσους έχουν ακριβώς αμφιβολία τι εννοεί το Πανεπιστήμιο του Princeton υπάρχουν δηλώσεις, που διευκρινίζουν. Όπως αυτή του προέδρου του Πανεπιστημίου, Κρίστοφερ Αϊσγκρούμπερ, ο οποίος δήλωσε γι’ αυτήν την απόφαση: “Στόχος μας η καταπολέμηση του ρατσισμού, ο οποίος υπάρχει σε αρχαία κείμενα”.


Απόλυτα σύμφωνος με τον πρόεδρο του Princeton και ο μαύρος καθηγητής Νταν Ελ Παντίλα, ο οποίος δήλωσε ότι η Κλασική Παράδοση είναι συνδεδεμένη με την Λευκή Ανωτερότητα και αυτό το πεδίο σπουδών δεν αξίζει να έχει μέλλον. 


Μάλιστα δεν αξίζει να έχει μέλλον η σπουδή στον Όμηρο, στον Ηρόδοτο, στον Πλάτωνα κλπ. γιατί αυτό δεν βολεύει τους χρυσοκάνθαρους της Νέας Βαβυλώνας των ΗΠΑ και την παγκοσμιοποίησή τους.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...