Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μαυροκορδάτος του 20ου αιώνος




Στην εφημερίδα “δημοκρατία” (Κυριακή 23 Μαΐου 2021, Σελίς 40, Παναγιώτης Λιάκος) υπήρχε άρθρο με τίτλο “Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο μισθωμένος “εθνάρχης”, άρθρο στο οποίο εγένετο αναφορά στον βίο και την πολιτεία του εν λόγω πρωθυπουργού βάσει των γραφόμενων στο βιβλίο “Ζαχάρωφ” του Ριχάρδου Λέβινσον. Ο Ζαχάρωφ, που άλλοι λέγουν ότι είχε ελληνική και άλλοι εβραϊκή καταγωγή ήταν ο άνθρωπος των αγγλικών συμφερόντων και πρωταγωνιστής στα παρασκήνια της διεθνούς πολιτικής. Σύμφωνα με το άρθρο ο Σερ (ναι τον είχαν κάνει και Σερ…) Μπαζίλ Ζαχάρωφ ήταν χρηματοδότης του Βενιζέλου και ήταν αυτός, ο οποίος τον ενθάρρυνε στην Μικρασιατική εκστρατεία, η οποία ως κύριο σκοπό είχε να πιέσει τον Κεμάλ και να μπορέσουν ανενόχλητοι οι Άγγλοι να λεηλατήσουν τα πετρέλαια της Μοσούλης. Να στρέψουν δηλαδή το ενδιαφέρον και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις Δυτικά και όχι Ανατολικά, που ήταν τα Αγγλικά συμφέροντα.


Ο Ζαχάρωφ ήταν έμπορος όπλων μεταξύ των οποίων το περίφημο πολυβόλο Βίκερς, αλλά σταμάτησε να δίνει όπλα στην Ελλάδα όταν έχασε ο Βενιζέλος την εξουσία. Ένας από τους κύριους λόγους της Μικρασιατικής καταστροφής ήταν η έλλειψη όπλων, πυρομαχικών κλπ.


Στο άρθρο και στο βιβλίο τονίζεται ότι ο Ζαχάρωφ εξαγόραζε πολιτικούς για λογαριασμό της Αγγλίας, που όπως είπαμε τον είχε κάνει και Σερ… Ανάμεσα σε αυτούς και ο Βενιζέλος, που δεν φάνηκε αχάριστος. Για όσους δεν το ξέρουν, το κτήριο της Αγγλικής Πρεσβείας στο Κολωνάκι ήταν η κατοικία του Βενιζέλου, που την άφησε στην διαθήκη του στην Αγγλία.

Από τα δάνεια του Αγώνα και τον Μαυροκορδάτο, στον Μπαζίλ Ζαχάρωφ (τον Σερ…) και τον Βενιζέλο και η ξενοκρατία καλά κρατεί.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ - Γ. Γ. Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Η 21η Απριλίου, οι Αμερικάνοι και ένα ψέμα 50 ολόκληρων χρόνων από αριστερούς και φιλελεύθερους

  ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ 1973 ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ 1974 “Πενήντα εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το ΚΚΕ για να μάθει ότι την 21η Απριλίου ...