Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Το έγκλημα της Marfin και η δίωξη της Χρυσής Αυγής




Για ένα έγκλημα, που έγινε από ένα άτομο μπροστά σε αστυνομικούς και που το ομολόγησε ο δράστης, ένα έγκλημα χωρίς χαρακτήρα πολιτικό είναι στην φυλακή σχεδόν 40 άτομα και καταδικάστηκαν σχεδόν 60. Για την “17 Νοέμβρη” με τις δεκάδες δολοφονίες μεταξύ των οποίων και μία στην διάρκεια ληστείας σε τράπεζα δεν πήγαν στην φυλακή ούτε είκοσι… 

Τρία χρόνια πριν ξεκινήσουν την δίωξη της Χρυσής Αυγής είχε γίνει μπροστά σε κάμερες το έγκλημα της Marfin και όμως κανένας δεν πήγε φυλακή! Τώρα για λόγους, που δεν γνωρίζουμε θυμήθηκαν πάλι το έγκλημα της οδού Σταδίου, που έχουν “κουκουλώσει” για 10 ολόκληρα χρόνια και έτσι σύμφωνα με δημοσιεύματα ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της Marfin, που στοίχισε τέσσερις ζωές στις 5 Μαΐου 2010. Πηγές αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί κάποια πρόσωπα από τη δεκαμελή ομάδα που διέπραξε τη δολοφονική ενέργεια, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Όλοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής τρομοκρατικής οργανώσεως, η οποία έδρασε με σχέδιο, προετοιμασία, κατανομή ρόλων και συντονισμό.


Τα στοιχεία προέκυψαν από την επανεξέταση φωτογραφιών, μαρτυρικών καταθέσεων και βίντεο στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Υπό την νέα προσέγγιση της υποθέσεως, παράγοντες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι είναι ακατανόητο για ποιον λόγο δεν κινήθηκε από το 2010 και μετά η ανακριτική διαδικασία για τα μέλη της ομάδας, για καθένα από τα οποία υπάρχει ονομαστική αναφορά στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία.


Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι και στο προανακριτικό στάδιο δεν ερευνήθηκαν ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά κάποια στοιχεία, με αποτέλεσμα να απορριφθούν ως ανεπαρκή, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης υπάρχει αναγνώριση προσώπου το οποίο δεν εξετάστηκε ως ύποπτο.


Ποιοι είναι οι μεγάλοι ΕΝΟΧΟΙ που “κουκούλωσαν” το έγκλημα της Marfin; Είναι οι ίδιοι που έστησαν χωρίς στοιχεία και αποδείξεις την δίωξη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι οι ίδιοι, που δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΕ για να βρουν τους δολοφόνους τους Γιώργου και του Μάνου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είναι οι ίδιοι που μας έστειλαν ΑΔΙΚΑ στην φυλακή.


Ν.Γ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γ.Γ. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

Ελεύθερη Ώρα, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Μνήμη Ηρώων, Αλεξάνδρος Υψηλάντης

  Μνήμη Ηρώων,  Αλεξάνδρος Υψηλάντης “Έσφαλεν ο την δόξαν ονομάσας ματαίαν, και τον άνδρα μαινόμενον τον προ τοιαύτης καίοντα θεάς την σμύρν...