Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ο Φοίνικας από την Φιλική Εταιρεία και τον Καποδίστρια στην 21η ΑπριλίουΣτο αφιέρωμα για τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, που δολοφόνησαν οι τότε “δημοκράτες”, οι “Συνταγματικοί” (έτσι αποκαλούντο οι αντι-καποδιστριακοί) έγινε και αναφορά στην έκδοση νομίσματος από τον νέο κράτος, που ήταν ο Φοίνικας. Μάλιστα, ο παρουσιαστής της εκπομπής, είπε χαρακτηριστικά ότι χωρίς νόμισμα από το κράτος δεν θα υπήρχε Εθνική Ανεξαρτησία! Σωστό και συμφωνώ απόλυτα. Με αυτήν την λογική, όμως, η αφαίρεση του δικαιώματος εκδόσεως εθνικού νομίσματος, που έκανε ο Σημίτης, που μέχρι σήμερα οι άνθρωποί του μας κυβερνούν, με σύμφωνη απόλυτα την Νέα Δημοκρατία, με αυτήν την λογική παύει ταυτόχρονα και η εθνική μας κυριαρχία. Και πράγματι αυτό έγινε και τυπικά λίγα χρόνια αργότερα με τα Μνημόνια Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα κλπ., Μνημόνια που απαιτούν “εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας” και Αγγλικό Δίκαιο!


Από τον Φοίνικα ως νόμισμα, που ήταν και το σύμβολο της Φιλικής Εταιρείας, περάσαμε στην Δραχμή για 170 περίπου χρόνια μέχρι που φτάσαμε στο Ευρώ.  Πριν το 1821 είχαμε νόμισμα τα γρόσια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα τα Ευρώ των Βρυξελλών. Είναι αυτό εθνική ελευθερία; Έτσι λένε οι διαδηλωτές με τις σαμπάνιες του “Μένουμε Ευρώπη”. Στάθηκα απέναντί τους και αυτό δεν μου του συγχώρεσαν ποτέ και είναι ένας από τους λόγους, που είμαι στην φυλακή.


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γ.Γ. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021 

18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

  ΣΚΟΠΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ: «Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!  Για τα σκουπίδια η ...