Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο Νίκος Δήμου και μια Αλήθεια για την Κύπρο που δεν σας λένε. “Ο Μακάριος ματαίωσε την ΕΝΩΣΗ”






Το Σύστημα έχει λόγο σοβαρό οι Έλληνες να μην γνωρίζουν την Ιστορία τους. Ούτε ακόμη και αυτήν των τελευταίων δεκαετιών, ούτε καν αυτήν που έζησαν. Έτσι, λοιπόν, δεν γνωρίζουν γιατί δεν βολεύει το Σύστημα να γνωρίζουν γιατί σήμερα το 40% της Μεγαλονήσου είναι υπόδουλο στους Τούρκους. Η προπαγάνα έχει επιβάλλει ένα απλοϊκό ψέμα ότι για όλα έφταιγε η χούντα, που ενθάρρυνε την ανατροπή του Μακάριου και πέραν αυτού ουδέν. Ούτε λέξη για τον σκοτεινό ρόλο των πολιτών εκείνη την τραγική περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου του 1974. Ούτε λέξη για τις μεγάλες ευθύνες του Μακάριου από την δεκαετία του 1960, που οδήγησαν στον Αττίλα. Σχετικά με αυτό το παρακάτω: ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ, “Οι κακές τύχες της Κύπρου”, Εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”: 

“…το 1964 όταν έμαθα για το Σχέδιο Άτσεσον: Οι ΗΠΑ δέχονταν την ΕΝΩΣΗ! Με όρους να παραχωρηθούν τουρκικές βάσεις στην Καρπασία και να παραμείνουν οι υπάρχουσες αγγλικές. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε επιγραμματικά: “Μας χαρίζουν μία πολυκατοικία με αντάλλαγμα μία γκαρσονιέρα”. Επίσης θα επέστρεφαν οι Έλληνες που είχαν διωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και θα αποκαθίστατο το νόμιμο καθεστώς στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Το Σχέδιο Άτσεσον το ματαίωσε τελικά ο φιλόδοξος Μακάριος, ο οποίος, στην περίπτωση εφαρμογής του, θα έπαυε να είναι αρχηγός κράτους. Ο πρέσβης Ι. Σωσσίδης, που παρακολούθησε τις διαπραγματεύσεις, αναφέρει τον Φινλανδό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Τουομιόγια που συμπερασματικά δήλωσε στα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Γενεύη: “Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ματαίωσε την Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα”.  


Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Γ.Γ. ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ 2021

ΠΟΤΕ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ;

  ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ – ΕΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ Παραβιάζουν την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια! Γιατί η Ν.Δ. δεν την καταγγέλλει;  Δεν π...